Coaching

A coaching tanulást célzó beszélgetés, mely a problémamegoldást és a fejlődést szolgálja. Nem több és nem kevesebb, mint fejlesztő, támogató, együtt gondolkodó, de a problémamegoldást nem átvevő szakértői hozzáállás.”  (F. Várkonyi Zsuzsa)

Coaching

Mi a coaching?


F. Várkonyi Zsuzsa coaching definíciója a legpontosabb megfogalmazás, amivel eddig találkoztam, ezt a megfogalmazást fogom a következőkben kicsit kibontani.

A coaching annak az egészséges, felnőtt, önmagáért felelősséget vállalni tudó ember eszköze, aki valamit el szeretne érni és ebben segítségre van szüksége. Én coachként nem tudom (és nem is feladatom) megoldani a problémáidat, nem tudom megválaszolni a kérdéseidet, nem vagyok az életed szakértője – te vagy az! Abban hiszek, hogy te képes vagy megtalálni a válaszaidat, a megoldásokat a problémáidra és ehhez tudlak hozzásegíteni. Nem varázslás, nem recept, hanem egy közös út, egy közös munka.


Két hasonlatot hoznék, amelyek számomra két fontos aspektusát mutatják meg a coachingnak. Az első maga az edző. (Nem meglepő módon, hiszen maga a módszer, a fogalom is ebből született: angolul coach=edző.) Az élsportolók szinte kivétel nélkül együtt dolgoznak egy (vagy akár több) edzővel. A felállás itt is ugyanaz, mint a coachingban: a versenyzőnek van egy célja, amit el szeretne érni, az edző pedig ebben segíti. Az edző nem lenne képes elérni azt, amit a versenyző elér, de nem is ez a feladata: a lényeg az, hogy a versenyzőt hozzá tudja segíteni céljai eléréséhez.

A másik hasonlat, amit nagyon szeretek a coachingra alkalmazni, a tükör. Ez egy teljesen hétköznapi használati tárgy. Nem kell állandóan, de időről időre jól tud jönni, ha van: ha meg akarsz borotválkozni, kisminkelnéd magad, kipróbálnál egy új frizurát, vagy csak leellenőriznéd indulás előtt, hogy jól áll-e a ruhád… Persze ezeket meg lehet oldani tükör nélkül is, de kényelmetlenebb, több időt vesz igénybe és nem is biztos, hogy ugyanolyan jól sikerül. Ehhez hasonlóan számos olyan élethelyzet adódik, amikor jól jönne a támogatás, egy külső szem, visszajelzés. Természetesen minden esetben el lehet jutni a megoldáshoz coaching nélkül is, hiszen a megoldás a te kezedben van. Csak lehet, hogy nem két hónap lesz, hanem két év, vagy még több. Esetleg nem sikerül olyan jó megoldást találni. Mindezek pedig azzal járhatnak, hogy addig sem élsz olyan teljes életet, mint amire egyébként lehetőséged lenne.

Coaching

Mikor segíthet a coaching?

• Ha szeretnél olyan célokat találni, amelyek összhangban vannak a vágyaiddal és a lehetőségeiddel
• Ha szeretnéd elérni a kitűzött céljaidat
• Ha nem látod tisztán, hogy hogyan tovább és szeretnél ránézni a lehetőségeidre
• Ha döntési helyzetben vagy és szeretnél biztos lenni a döntésedben
• Ha változni szeretnél - életmódot vagy szokást váltanál
• Ha nem olyanok a kapcsolataid, mint szeretnéd és változtatnál ezen
 

Coaching

Mi történik a coaching során?


A coaching egy folyamat. Noha minden ülésen történik előrelépés, komolyabb változás jellemzően több alkalom hatására történik. A folyamat egy meghatározott cél érdekében zajlik, ez lehet valamilyen változási, fejlődési cél vagy egy elakadás leküzdése. Általában egy folyamat 6-10 alkalomból áll. Ha a célt nem sikerült ennyi idő alatt teljeskörűen elérni, akkor van lehetőség újabb alkalmat megbeszélni, ez lehet a folyamat közvetlen folytatása vagy egy későbbi időpont. A folyamat lezárásához szükség van az ügyfél egyetértésére.

Az alkalmak általában egy hetes időköznél nem sűrűbben és kéthetes időköznél nem ritkábban követeznek egymás után, ez biztosítja azt, hogy az egyes ülések eredményeinek legyen lehetősége beépülni az ügyfél életébe, de a folytonosság is megmaradjon.

Egy ülés általában egy ötven perces beszélgetés, melyben teljes odafigyeléssel, visszajelzéssel és alkalmas kérdésekkel segítelek. A siker alapja a bizalom és az együttműködés, így értelemszerűen részemről a teljes titoktartás garantált. Ha úgy ítélem meg, hogy az előrelépéshez szükséges, más kreatív eszközök segítségét is igénybe vesszük.

Coachként nem fogok tanácsot adni, a saját véleményemmel előhozakodni. A cél az, hogy a te válaszaidat megtaláljuk. Együtt.

Coaching

Mit tudok ajánlani coachként?
(Miért pont én?)

Manapság nagyon divatos szakma lett a coach, ha rákeresünk az interneten, rengeteg lehetőséget lehet találni, így aztán nem könnyű választani. Ehhez szeretnék egy-két támpontot adni: coach végzettségemet a Gordon&TA-nál szereztem. Nem csak azért tartom ezt fontosnak kiemelni, mert ennek a dr. F. Várkonyi Zsuzsa közreműködésével dolgozó iskolának a papírja már önmagában is garancia a minőségre, hanem azért is, mert nagyon beszédes a neve: a coaching folyamatokban gyakran nyúlunk a Gordon-féle kommunikációs modell, illetve a tranzakcióanalízis eszközeihez. Mégis, ha egy dolgot kellene kiemelni, hogy mi a legfontosabb, az számomra a személyközpontúság. Ez az irányzat Carl Rogers amerikai pszichológus nevéhez fűződik. Alapgondolata, hogy minden embernek hatalmas tartalékjai vannak önmaga megértéséhez és a változáshoz, egy segítő kapcsolat célja ennek az aktiválása, felszínre hozása egy személyes kapcsolódás által. Egy ilyen kapcsolatnak három alapvető jellemzője az empátia (megérteni az ügyfél világát, úgy látni azt, ahogyan ő látja) az elfogadás (nem egy ideális cél felé kell alakítani az ügyfelet, hanem elfogadni olyannak, amilyen) és a hitelesség/kongruencia (coachként nem csak egy szerepben vagyok jelen, hanem személyesen a teljes személyiségemmel jelen vagyok a kapcsolatban).


A szakmai alapok mellett még egy szempontot emelnék ki. Matematikusként nem meglepő módon erős balagyféltekés gondolkodás jellemez: logikus, rendszerező, szintetizáló gondolkodás. Emellett természetesen megtanultam jobbagyféltekés gondolkodásból is mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy magas színvonalon dolgozzak, ennek a kettőnek az egyensúlya sokat segít a munkám során. Eddigi tapasztalataim alapján ennek többféleképpen is hasznát tudom venni: az erősen racionális gondolkozású ügyfelek esetén (mérnök, informatikus, stb) könnyen sikerült rácsatlakozni a gondolkodás alaplogikájára és a megfelelő paradigmák között mozogni, míg az érzésekkel teli, egyik ötletről a másikra ugró ügyfelek esetén egy kis struktúrát, rendet sikerült csempészni a gondolatok áramlása közé. Így végül minden esetben hatékony együttműködés alakult ki.

Munkám során a felmerülő etikai kérdésekben ICF etikai kódexét tekintem alapvető viszonyítási pontnak.

Ajánlatok

Life coaching

12.000-20.000 Ft/alkalom

A coaching folyamat mindig egy cél köré szerveződik. Az első találkozás egy 30 perces ingyenes találkozó, amikor kicsit megismerjük egymást, átbeszéljük, konkretizáljuk a célt, meghatározzuk, hogy meddig fog tartani a folyamat. (A szükséges idő, a folyamat alakulásának fényében változhat, ebben az esetben módosítjuk az ülések számát, de minden esetben van egy tervezett vége a folyamatnak.) Az ülések jellemzően hetente egyszer 50 percesek

Coaching szemléletű kísérés

10.000-15.000 Ft/alkalom

Ha nem egy konkrét célt szeretnél elérni, hanem nehéz élethelyzetben vagy, úgy érzed, szeretnél időről-időre megállni, kiengedni a feszültséget, támogatásra és megértésre lenne szükséged, egy olyan biztonságos helyre, ahol helyre rakhatod magadban az életed történéseit, akkor a coaching szemléletű kísérést ajánlom! Az ülések jellemzően hetente egyszer 50 percesek.

Vezetői döntés-előkészítő coaching

75.000 Ft 50.000 Ft/alkalom

Vezetőként súlyos döntést kell meghoznod és biztos akarsz lenni benne, hogy minden eshetőséget végiggondoltál, minden lehetőséget figyelembe vettél? Szeretnéd nyugodt szívvel meghozni a végső döntést? A vezetői döntés-előkészítő coachinggal ebben tudok segíteni neked. Ütemezés a döntésig hátralévő idő alapján, jellemzően háromszor vagy ötször másfél óra.

Kapcsolat

© Copyright 2022 Bärnkopf Pál. Minden jog fenntartva.